In memoriam – Miomir Janjić, I kat.

Napustio nas je veliki šahovski ljubitelj I kat. Miomir Janjić. Otišao je tiho i nenametljivo kako je i živeo u šahovskom svetu i ostavio nam sećanja i uspomene.

Ostaće upamćen među šahistima po godinama u kojima je organizovao kategorne turnire šah kluba „Bora Kostić“ Vršac i na njih uključio ogroman broj učesnika koji bez njega nikada verovatno ne bi dotakli čarobni svet šaha.

Takođe ćemo ga se sećati po uloženom trudu u organizovanju i vođenju ekipe šah kluba „Uljma“ u godinama kada su taj nekada vrlo uspešan klub postepeno svi napustili i na kraju je nekoliko godina postojao samo zahvaljujući velikim naporima čika Miomira Janjića i još nekoliko takmičara koji su mu i danas zahvalni što im je pružio na taj način šansu da zakorače u svet takmičarskog ekipnog šaha.  „Inficirani“ virusom šaha koji im je on tada preneo mnogi od njih i danas igraju.

Najzad pamtićemo i njegov nesalomljivi duh i želju da se uvek nešto učini boljim. Na godišnjim skupštinama i drugim skupovima šahista kada bi se sabiralo postignuto i svi nabrajali samo uspehe i postignuća,  jedini glas koji bi uvek podsećao da je moglo i bolje  i da treba da se trudimo još više bio je čika Janjić.

Voleo je da se druži i provodi vreme u šah klubu i okruženju šahista iako sam nije bio prevashodno takmičar već je najčešće bio posmatrač partija ili bi igrao slobodne partije.

Voleo je mlade i na svoj način ih je u najboljoj nameri usmeravao kako da napreduju u šahu.

Ostaće zauvek u našim sećanjima.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s