Drugi krug četvrtfinalnih mečeva Jesenjeg kupa Vršca za 2017. godinu – poznata sva četiri polufinlista

Posle brzog remija u meču fm Đonin Boško – mk Zorić Savo i raspleta u meču mk Grujić Saša – mk Rankov Pera dobili smo prva dva učesnika polufinala  – fm Boška Đonina i mk Rankov Petra – a zatim se u borbenom remiju mk Mitrovanov Đorđa i mk Bućan Vlade odredio i treći polufinalista – mk Mitrovanov Đorđe.

Ostao je meč mk Petrović Laze i mk Đorđev Bojana koji je doneo mnogo šahovskih uzbuđenja i u potpunosti se može smatrati najinteresantnijim susretom do sada.

Posle remija u prvoj partiji odigranoj u petak po tempu 1h + 30sec/potezu što je meč ostavilo sasvim otvorenimu rezultatskom smislu,  mk Petrović i mk Đorđev su i danas po istom tempu odigrali sadržajnu partiju u kojoj je mk Đorđev prevideo pešaka ali mk Petrović nije uspeo da realizuje tu prednost  i ova partija je takođe završena remijem. Pristupili su u skladu sa propozicijama takmičenja doigravanju po tempu 15min + 5 sec/potezu  i tada su obe partije završene pobedama crnih figura uz ukupan opet nerešen rezultat od 2:2.

Zatim su u skladu sa propozicijama takmičenja pristupili odigravanju brzopoteznih partija po tempu 5min+3sec/potezu  gde su opet u obne partije pobedili igrači koji su vodili crne figure što je dalo nov nerešen rezultat od 3:3 da bi se pobednik rešavao u takozvanoj „armagedon“ partiji u kojo je mk Petrović vodio bele figure i imao 5min za razmišljanje a mk Đorđev je vodio crne i imao 4 minuta,  pri čemu je za dalji plasman i pobedu u ovom uzbudljivom meču mk Petroviću bila neophodna pobeda a mk Đorđev je mogao da se plasira i sa nerešenim rezultatom u ovoj partiji.  Međutim, mk Petrović je u veoma uzbudljivoj partiji uspeo da savlada svog dostojnog protivnika i da se plasira na čemu mu je protivnik iskreno i sportski pružio ruku i čestitao.

Tako sada dijagram  takmičenja u ovom trenutku ima sledeći izgled:Bole 16 cup_2017_SF

Prvi krug partija polufinala odigraće se u petak 24.11.2017. sa početkom u 20h u prostorijama šahovskog kluba „Bora Kostić“ Vršac a sastaju se:

  1. fm Đonin Boško – mk Rankov Petar
  2. mk MItrovanov Đorđe – mk Petrović Laza

Evo i par fotografija sa partija četvrtfinala:

20171120_191318
Sa leve strane bliže posmatraču je mk Laza Petrović koji vodi crne figure u meču četvrtfinala sa mk Đorđev Bojanom. Ovaj meč je prošao sve faze i odlučen je tek u uzbudljivoj „armagedon“ partiji kojom se mk Petrović plasirao u polufinale a sve čestitke na prikazanoj igri i sportskom ponašanju mk Bojanu Đorđevu.  U drugom planu fotografije – dalje od posmatrača je sa leve strane mk Bućan Vlada koji vodi bele figure a sa desne mk Mitrovanov Đorđe.   mk Bućan je u partiji u kojoj je morao da pobedi pokušao sve ali se partija završila remijem posle čvrste i dovoljne odbrane mk Mitrovanova i tako se mk Mitrovanov našao u polufinalu.
20171110_202802
mk Petrović Laza – osmislio je ovaj turnir i na njemu iga jednu od glavnih uloga a učesnik je i pobednik najuzbudljivijeg i najneizvesnijeg četvrtfinalnog meča Jesenjeg kupa Vršca za 2017. godinu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s