Vladimir Bućan Bućko, mk

Vlada Bucan 01

Rođen 1969.

Živeo je u Vršcu i Novom Sadu. Danas živi u Vršcu.
Majstorski je kandidat .                                                                                                                                Po struci je novinar publicista.

Stekao   je  07.12.2015.  diplomu i  zvanje „Sportski operativni trener šaha“  od strane Fakulteta za sport i turizam u Novom Sadu.                                                                                Osnovao je i drži šahovsku sekciju „Lasker“ koja je počela sa radom u Banatskom Karlovcu a nastavila je da radi i pri šahovskom klubu „Bora Kostić“ Vršac.
Član je ekipe i igra za šah klub „Bora Kostić Vršac“.
Biografija:
Počeo da igra šah zahvaljujući uticaju oca poznatog šahiste, novinara i publiciste mk Dušana Bućana, dugogodišenjeg šahovskog aktiviste šah klubova Uljma i Vršac i autora između ostalih publikovanih materijala i knjiga, knjige „Ambasador šaha“ o velemajstoru Bori Kostiću. Kao šahista razvijao se uglavnom samostalno i bez nečije instruktorske i trenerske pomoći. Zadnjih nekoliko godina je standardni prvotimac atakmičarske ekipe šah kluba „Bora Kostić Vršac“.
Odlikuje ga želja za aktivnom i napadačkom igrom pozicionog i taktičkog šahovskog stila. Interesantne su njegove partije u kojima primenjuje gambitne i ređe igrane sisteme kako bi došao do aktivnih i neistraženih pozicija.
Njegovo prisustvo u ekipi šahovskog kluba „Bora Kostić Vršac“ je od velikog značaja kako za šahovskom tablom gde je uvek pouzdan i vrlo efikasan igrač, a isto tako i van table gde je dragocen njegov uticaj na igrače da im se podigne borbeni moral i da lakše prebole eventualni poraz.
Vlada je kao i njegov otac Dušan Bućan koji je takođe godinama igrao za šah klub „Bora Kostić Vršac“, uvek duhovit i interesantan kako nama saigračima tako i mladim šahistima. Pleni duhovitim i u trenutku smišljenim opaskama i dosetkama.
Poklonio je klubu deo šahovske literature iz svoje šahovske biblioteke i zaostavštine svog oca, na čemu smo mu zahvalni.
Rezultati:

U seniorskoj konkurenciji njegovi bolji šahovski rezultati su:

• Na prvenstvima kluba „Bora Kostić Vršac“ : 2011. drugi, 2014. treći, 2016. peti, 2017. drugi
• Više puta je imao sjajan rezultat u ligama igrajući za šah klub „Bora Kostić Vršac“ na svojoj ploči.

Vlada Bucan 03

Vlada Bucan 02

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s