Vladimir Bućan Bućko, mk

Vlada Bucan 01

Rođen 1969.

Živeo je u Vršcu i Novom Sadu. Danas živi u Vršcu.
Majstorski je kandidat .                                                                                                                                Po struci je novinar publicista.

Stekao   je  07.12.2015.  diplomu i  zvanje „Sportski operativni trener šaha“  od strane Fakulteta za sport i turizam u Novom Sadu.                                                                                Osnovao je i drži šahovsku sekciju „Lasker“ koja je počela sa radom u Banatskom Karlovcu a nastavila je da radi i pri šahovskom klubu „Bora Kostić“ Vršac.
Član je ekipe i igra za šah klub „Bora Kostić Vršac“.
Biografija:
Počeo da igra šah zahvaljujući uticaju oca poznatog šahiste, novinara i publiciste mk Dušana Bućana, dugogodišenjeg šahovskog aktiviste šah klubova Uljma i Vršac i autora između ostalih publikovanih materijala i knjiga, knjige „Ambasador šaha“ o velemajstoru Bori Kostiću. Kao šahista razvijao se uglavnom samostalno i bez nečije instruktorske i trenerske pomoći. Zadnjih nekoliko godina je standardni prvotimac atakmičarske ekipe šah kluba „Bora Kostić Vršac“.
Odlikuje ga želja za aktivnom i napadačkom igrom pozicionog i taktičkog šahovskog stila. Interesantne su njegove partije u kojima primenjuje gambitne i ređe igrane sisteme kako bi došao do aktivnih i neistraženih pozicija.
Njegovo prisustvo u ekipi šahovskog kluba „Bora Kostić Vršac“ je od velikog značaja kako za šahovskom tablom gde je uvek pouzdan i vrlo efikasan igrač, a isto tako i van table gde je dragocen njegov uticaj na igrače da im se podigne borbeni moral i da lakše prebole eventualni poraz.
Vlada je kao i njegov otac Dušan Bućan koji je takođe godinama igrao za šah klub „Bora Kostić Vršac“, uvek duhovit i interesantan kako nama saigračima tako i mladim šahistima. Pleni duhovitim i u trenutku smišljenim opaskama i dosetkama.
Poklonio je klubu deo šahovske literature iz svoje šahovske biblioteke i zaostavštine svog oca, na čemu smo mu zahvalni.
Rezultati:

U seniorskoj konkurenciji njegovi bolji šahovski rezultati su:

• Na prvenstvima kluba „Bora Kostić Vršac“ : 2011. drugi, 2014. treći, 2016. peti, 2017. drugi
• Više puta je imao sjajan rezultat u ligama igrajući za šah klub „Bora Kostić Vršac“ na svojoj ploči.

Vlada Bucan 03

Vlada Bucan 02

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s