Zoran Marković, im

Zoran Markovic
Rođen 1966.
Igrao u šah klubu „Bora Kostić Vršac“ tokom svog boravka u Vršcu kao učenik gimnazije u kom periodu je napredovao od snage II kategorije do snage vrlo jakog majstorskog kandidata.
Živi i radi u Velikom Gradištu.
Danas je jak internacionalni majstor i igrao je za razne klubove najviših liga u državi. Trenutno je član Petrovca.

Rodom je iz Velikog Gradišta. Došao je u Vršac kao srednjoškolac i upisao vršačku gimnaziju. U šah klub „Bora Kostić Vršac“ ga je doveo mk Ljubomir Ilkić kao II kategornika gladnog šaha. Igrao je svakim danom sve bolje i napredovao jako brzo. Ubrzo je počeo da pobeđuje bolje šahiste vršca i našao je svoje mesto u ekipi šah kluba „Bora Kostić Vršac“ za koju je igrao nekoliko sezona sa velikim uspehom.
Zbog obaveza na poslu vratio se u Veliko Gradište i igrao za razne klubove od Braničeva pa do velikih klubova širom države, kao jak internacionalni majstor.  Za ekipu našeg kluba bio je to veliki gubitak.
Igrao je za šah klub „Bora Kostić Vršac“ u periodu od 1983. do 1990. i te poslednje godine je postigao izvanrednih 6,5 iz 8 na četvrtoj i petoj tabli (najbolji rezultat u ekipi,  igrao je samo belim figurama).
Ukupno je nastupao za ekipu šah kluba „Bora Kostić Vršac“ 4 godine.
Odlikuje ga razumevanje i snalaženje u svim tipovima strateški složenih pozicija. Isto tako, izvanredan je taktičar i vrlo opasan u napadu.
Veoma smo mu zahvalni na rezultatima i doprinosu atmosferi u ekipi i želimo mu još puno uspeha kako na šahovskom tako i na privatnom planu.

• Nije nikada bio radnički prvak Vršca.
• Nije nikada bio seniorski prvak Vršca i šah kluba „Bora Kostić Vršac“.
• Više puta je imao uspešne rezultate u ligama igrajući za šah klub „Bora kostić Vršac“ na svojoj ploči.
Posebno, 1990. , te poslednje godine igranja za naš klub je postigao izvanrednih 6,5 iz 8 na četvrtoj i petoj tabli (najbolji rezultat u ekipi, igrao je samo belim figurama).
• Postigao je veliki broj pojedinačnih i ekipnih uspeha po odlasku iz šahovskog kluba „Bora Kostić Vršac“
• Na turniru „OPEN Vršac“ 1998. godine održanom u Vršcu, podelio je (tada već kao jak internacionalni majstor) 5-10 mesto a po dodatnim kriterijumima bio je deveti.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s