Mladenov Bata, II kat.

Cl karta Mladenov BBata Mladenov 01

Rođen je 1942.

Po zanimanju je elektro-mehaničar. U penziji je.   Živi u Vršcu. Član je šah kluba Bora Kostić Vršac neprekidno preko 40 godina, i danas.

Vršio je najodgovornije funkcije u upravi kluba „Bora Kostić Vršac“ a dugogodišnji je sekretar kluba, posebno u periodu kada je klub postizao vredne rezultate (1977.-1982.) i napredovao od II Vojvođanske lige preko I vojvođanske lige do II savezne lige Jugoslavije grupa istok.

Bata je ovladao izuzetnim poznavanjem šahovskih pravila i znanjima šahovskog sudije i sudio je veliki broj lokalnih turnira po berger i švajcarskom sistemu.

Kao igrač osvojio je II kategoriju  na kategornom turniru održanom decembra 1977. ( na slici dole je izveštaj u lokalnim novinama „Vršačka kula“)  koju je kasnije neigranjem izgubio – tadašnja pravila su zahtevala da se kategorija potvrđuje na određeni vremenski period. Na članskoj kartici u prilogu je upisana stalna III  kategorija jer se mogla neigranjem izgubiti samo jedna kategorija, u Batinom slučaju II.

Kat turnir za II 1977

 

 

Zahvaljujemo se bati za trud vreme i znanje poklonjeno šahovskom klubu „Bora Kostić Vršac“ i želimo mu dobro zdravlje i još puno godina druženja sa šahistima Vršca.

 

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s