Čedomir Uzelac, mk

Ceda Uzelac 01

Opšti podaci:
Rođen je  1977.
Titulu majstorskog kandidata osvojio je 2006.
Po struci je pedagog. Živi i radi u Vršcu.
Član je ekipe i igra za šah klub „Bora Kostić Vršac“.
Godinama je vršio i vrši odgovorne funkcije u upravljanju šah klubom „Bora Kostić Vršac“. Danas je predsednik upravnog odbora kluba.
Biografija:
Počeo je da igra šah zahvaljujući uticaju oca poznatog šahiste, magistra arheologije i kustosa Gradskog muzeja Vršca, I kat. jovana Uzelca, dugogodišenjeg šahovskog aktiviste šah klubova „Bora Kostić“ Vršac, „Unirea“ Ritiševo, „Železničar“ Vršac i mnogih drugih. Kao šahista razvijao se uglavnom samostalno i bez nečije instruktorske i trenerske pomoći. Zadnjih nekoliko godina je standardni prvotimac takmičarske ekipe šah kluba „Bora Kostić Vršac“.                                                                                                                                I u pojedinalnoj konkurenciji postiže zapažene rezultate pa je 2019. godine bio treći na prvenstvu kluba. Poznat je kao veliki borac posebno kada igra za ekipu kluba, a isto tako važi za sjajnog brzopoteznog igrača. Odlikuje ga želja za aktivnom i napadačkom igrom pozicionog i taktičkog šahovskog stila. Interesantne su njegove partije u kojima često skreće sa utabanih teoretskih staza otvaranja kako bi došao do aktivnih i manje istraženih pozicija.
Čeda je izuzetna ličnost i prijatelj i njegovo prisustvo u klubu i ekipi kluba kao i u upravnim telima kluba je dragoceno.
U periodu kada je klub imao poteškoća da nađe adekvatnog domaćina, Čedomir Uzelac je preuzeo da organizuje otvaranje i sve druge poslove koji su neophodni da klub normalno prima svoje članove na čemu smo mu beskrajno zahvalni. Njegov saradnik na tom poslu je i danas domaćin kluba, mk Slavko Jovanović.
Čeda je uvek pouzdan igrač ekipe, na njega se možete osloniti i preuzete obaveze on će kao izuzetno odgovorna osoba u potpunosti da izvrši.
Njegova sestra mk Iva Uzelac je takođe u određenom periodu bila takmičarka ekipa našeg kluba i postizala sjajne rezultate.
Porodica Uzelac je prava šahovska porodica i ima čime da se ponosi kako u šahu tako i van njega.

 

Ceda Uzelac 02

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s