Laza Petrović, mk

DSCN2982
Opšti podaci:
Rođen 1961.
Titulu majstorskog kandidata osvojio je 1986.
Po struci je viši šumarski tehničar. Živi i radi u Vršcu.
Član je nadzornog odbora uprave kluba, član je ekipe i igra za šah klub „Bora Kostić Vršac“.
Biografija:
Postao član i počeo da igra šah – odigrao prvi takmičarski turnir 1982.godine samostalno i bez nečije instruktorske i trenerske pomoći, a zatim u šah klubu Bora Kostić Vršac.
Prešao da igra za šah klub „Izbište“ od 1985. do 1988. kada je prešao u šah klub Željezničar koji je oformio i vodio mk Karasi Svetislav. Igrao je za šah klub „Željezničar tokom čitavog njegovog postojanja a nakon gašenja ovog kluba vratio se 1995. u šah klub Bora kostić Vršac.
Od tada je stalno član šah kluba „Bora Kostić Vršac sa prekidom od dve godine kada je nastupao za šah klub „Pavliš“ i dve godine kada je nastupao za šah klub „Čokot “ iz Gudurice , jer je u tom periodu šah klub „Bora Kostić Vršac“ imao u svojoj takmičarskoj ekipi pet vlemajstora pa nisu mogli da igraju svi domaći takmičari. Vraća se u šah klub Vršac 2008. od kada je stalno u sastavu takmičarske ekipe.
Praktično je član šah kluba „Bora Kostić Vršac“ više od 20 godina a u takmičarskom je sastavu ukupno oko 13 godina.
Dugogodišnji je član uprave kluba gde je vršio funkcije blagajnika kluba i člana uprave šahovskog kluba „Bora Kostić“ Vršac, a danas je član nadzornog odbora uprave kluba.
Odlikuje ga želja za aktivnomi napadačkom igrom pozicionog i taktičkog šahovskog stila. neumoran je u istraživanju šaha. Njegov doprinos radu i postojanju kluba je dragocen kako u takmičarskoj ekipi gde je uvek bio pouzdan igrač kao i danas, tako i u organizacionom smislu gde je u upravi kluba obavljao odgovorne funkcije.
Rezultati:
Obzirom da je relativno kasno počeo da igra takmičarski šah, nema značajnijih omladinskih rezultata.

U seniorskoj konkurenciji njegovi bolji šahovski rezultati su:

• Osvojio je titulu prvaka Vršca i šah kluba „Bora Kostić Vršac“ 1994.godine.
• Na prvenstvima kluba „Bora Kostić Vršac“ od 1995. do danas, jedan je od najredovnijih učesnika i ima više izuzetnih rezultata, kao na primer : 1998. četvrti, 2002. treći, 2006. treći, 2007. četvrti, 2019. drugi.                                                                                                          • Osvojio je 2019.godine drugo mesto na Jesenjem kupu Vršca                                                   • 2019. je pobedio u meču za prvaka Radakove male mk Mitrovanov Đorđa                          • Osvojio titulu radničkog prvaka Vršca 1995. i ponovo 2007.godine kada je delio prvo mesto sa mk Đorđev Bojanom od koga je imao bolje dodatne kriterijume.
• Imao je sjajnih pojedinačnih rezultata a u jednom periodu je na 16 vezanih turnirskih partija ostvario rezultat potrebanza fm ali je na žalost prethodnim i kasnijim rezultatima to pokvario. Pobedio je u redovnim turnirskim sporim  partijama velemajstora Tošića, velmajstora Gorana M. Todorovica, remizirao sa velemajstorom Aleksandrom Kovacevićem i ostvario mnoge zapažene rezultate sa intermajstorima i fide majstorima
• Više puta je imao sjajan rezultat u ligama igrajući za šah klub „Bora kostić Vršac“ na svojoj ploči. U Banatskoj ligi jug za 2016. godinu postigao je izvanrednih  6,5 iz 8 partija bez poraza i to je bio najuspešniji procenat llige na četvrtoj tabli.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s