Stajić Petar, mk

Rođen je 09.05.1979.

Živi u Vršcu gde radi kao profesor srednje škole. Oblasti kojima se bavi su matematika i informatika.

Majstorski je kandidat od 1996. godine i odličan šahovski sudija a učestvovao je u sudijskim aktivnostima i tehničkoj organizaciji tako velikih takmičenja kao što su Memorijal Bore Kostića  ili Ekipna liga šampiona Evrope koja je održana  u Novom Sadu 2016. godine.

Izuzetno je cenjen kao ličnost i kao stručnjak,  kako u obavezama na poslu tako i u odnosu prema šahovskoj sudijskoj organizaciji i odnosu prema takmičarskoj ekipi i svom klubu „Bora Kostić“ Vršac.

Pera je izuzetno kvalitetan čovek sa sposobnostima koje njegovo angažovanje u svakoj aktivnosti koje se prihvati čine uspešnim. Tako je vrstan profesor, takmičar šahista, šahovski sudija, stručnjak za prenos partija putem interneta i slično.

Potiče iz ugledne vršačke porodice – njegovi su roditelji takođe prosvetni radnici sa velikim ugledom a sestra Snežana koja je u takmičarskom šahu postigla možda i više od Pere, dugogodišnja je takmičarka šahovskog kluba „Bora Kostić“ Vršac i postizala je izuzetne rezultate, na našu žalost ne živi u Vršcu.

Pera je jedan od najpouzdanijih oslonaca današnjeg seniorskog sastava „Bora Kostić“ Vršac. Odlikuje ga dobra teroretska pripremljenost i poznavanje tajni otvaranja koja igra, zatim sigurna i kvalitetna pre svega poziciona igra ali sa primenom taktičkih udara kada je to potrebno.  Pera jako retko gubi a igra u pravilu na visokim tablama sa jakim rivalima iz protivničkih ekipa.

Član je šah kluba Bora Kostić Vršac od svojih prvih šahovskih takmičarskih nastupa do danas sa malim prekidom u periodu 2007.-2009. kada je igrao za šah klub „Čokot“ Gudurica.  2009. se vratio u matični klub „Bora Kostić“ Vršac gde je i danas u sastavu prve takmičarske ekipe.

Njegovi najvredniji rezultati na prvenstvima šah kluba „Bora Kostić“ Vršac su:

1996. delio je 4-6 mesto ali po dodatnim kriterijumima je osvojio IV mesto,

1997. osvojio je IV mesto,

2014. delio je 3-5 mesto a po dodatnim kriterijumima zauzeo je IV mesto,

2015. osvojio je II mesto što mu je i najbolji rezultat do sada.