Zorić Savo, mk

Zoric

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rođen je 1965. godine u Vršcu.

Majstorski je kandidat više od trideset godina.

Šahom se bavi od najranije mladosti i 1977. godine kada je nastupio na pionirskom prvenstvu Vršca i odmah postigao zapažene rezultate. 1980. godine bio je kao omladinac u sastavu ekipe šah kluba „Bora Kostić“ Vršac koja je igrala u drugoj ligi Jugoslavije grupa istok, uz ostale omladince Zorana Verovskog, Aleksandra Santrača i Boška Đonina.

Tokom studija je smanji svoje šahovsko angažovanje a potom je grao je za klubove iz okruženja – Pavliš, Dom Železničara Vršac,  Plandište, da bi 2016. godine ponovo zaigrao za svoj matični klub u kome je danas jedan od oslonaca ekipe.

Odlikuje ga analitičan i racionalan pristup šahovskoj igri i izuzetno razumevanje pozicija i strateških planova i opredeljenja uz dobar taktičarski osećaj i atraktivne kombinacije pri realizaciji prednosti. Veliki je ljubitelj šahovskih studija i problema.

Imao je više pojedinačnih i ekipnih uspešnih rezultata  a danas je standardni prvotimac šah kluba „Bora Kostić“ Vršac, član nadzornog odbora kluba i izuzetno značajna osoba u organizaciji rada i funkcionisanja kluba.

1994. je bio peti na izuzetno jakom prvenstvu šah kluba „Dom železnilčara“ u Vršcu

2016. je osvojio osmo, 2017. sedmo mesto a 2018. i 2019. osvajao je četvrta mesta  na prvenstvu kluba i Grada Vršca.