Đura Radmilović, II kat.

Cl karta I Radmilovic Djura Cl karta II Radmilovic Djura

 

Rođen je 1942.

Bio je predsednik opštine Vršac, rukovodilac SOFK-e (Savez fizičke kulture) kojoj je pripadao i šah kao sportska grana. U vreme dok je ova organizacija postojala šahovski klub je imao plaćeno lice koje se bavilo razvojem šaha kod omladine (bio je to mk Zoran Popov).

Kasnije je bio zaposlen u Vojvođanskoj banci.

Vršio je najodgovornije funkcije u šahovskom klubu i bio nekoliko godina predsednik kluba, kada je klub postizao zavidne sportske rezultate. Pomagao je rad i funkcionisanje kluba i pre i posle tog perioda sa položaja nekih društveno važnih funkcija koje je obavljao, kao na primer presednik opštine Vršac.

Po zanimanju je bio diplomorani agronom i radio je neko vreme i u Poljoprivrednoj školi u Vršcu. Đaci i kolege su ga se rado sećali , po dobru.

Imao je svoj voćnjak i često bi svojim šahistima donosio plodove iz voćnjaka da se osveže i zaslade. Imao je želju da šah postoji i uspeva na ovim prostorima i bio je spreman da i sam to pomogne koliko je mogao. Nije se ozbiljniije posvetio takmičarskom šahu već je uživao u njemu kao iskren ljubitelj.

Voleo je samu šahovsku igru ali i da se druži sa ljudima svih vera, opredeljenja, rasa i nacionlanosti, a nekako nam se posebno činilo da je uživao u društvu svojih šahista.

Mi, šahisti šah kluba „Bora Kostić Vršac“  ga pamtimo i zahvalni smo mu za uloženi trud i ljubav i prijatne trenutke koje smo doživeli sa njim ili zahvaljujući njegovom trudu. Bio je dobar čovek i iskren šahovski zaljubljenik.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s