Zdravko Santrač, III kat.

Cl karta Santrac ZdravkoZdravko Santrac

Rođen je 1954.

Po obrazovanju je bio akademski slikar. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu a potom i na Državnom fakultetu za likovne umetnosti u Dizeldorfu.

Po zanimanju je bio u jednom periodu svog života slobodni umetnik,  a kasnije je radio kao nastavnik likovnog vaspitanja.

Imao je izuzetnu sklonost ka šahu i voleo ga sa strašću kakvu je retko moguće naći i kod onih koji su šah izabrali za svoju profesiju. Zdravko je igrao šah mnoge noći i dane, kada bi našao odgovarajućeg protivnika bio bi to pravi šahovski maraton.

Nije mu smetalo ni da igra sa mnogo jačima od sebe, ni da stalno gubi. On se iskreno radovao makar jednoj uspešnoj kombinaciji ili partiji koju bi odigrao i stalno je bio spreman da pokuša ponovo.

Težio je uzbudljivim i raskošnimi kombinacijama što je verovatno bila posledica njegove umetničke duše, moglo bi se reći da je bio šahovski romantičar zarobljen u nekom drugom vremenu.

Bio je iskren  šahovski prijatelj sa većinom šahista Vršca, a bio je isto tako spreman da nas povede u svet svojih slika i umetnosti, strpljivo objašnjavajući određene slikare i pravce u likovnoj umetnosti.

Bezbroj je anegdota o njegovim šahovskim noćima, ali oni koji ih znaju čuvaju ih u sećanju i tako Zdravka vraćaju i tako on traje u šahovskom svetu Vršca.

Zahvalni smo mu na svim lepim druženjima i na svakoj partiji.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s