3_Rapid ekipni turnir u Ritiševu 2019.

U nedelju, 11.08.2019. šahovske ekipe su se nakon rapid turnira u Padini prethodnog dana ponovo okupile i takmičile u Ritiševu gde se okupilo dvadeset ekipa a turnir je igran po rapid tempu 20 minuta po igraču za celu partiju, uz sedam kola po švajcarskom sistemu parovanja koje je sproveo i ceo turnir odlično sudio šahovski sudija mk Petar Stajić, inače prvotimac i jedn od najboljih igrača šahovskog kluba „Bora Kostić“ Vršac. Ekipe su ponovo imale pravo na pet igrača (četiri koji nastupaju u meču i jedna rezerva) i mogle su da se sastavljaju nezavisno od rejtinga titula ili osnovnog sastava, praktično za svako kolo kako želi kapiten ekipe.

I ovde su bile izuzetno zanimljlive borbe a i ovaj turnir se može smatrati međunarodnim jer su i na njemu uzele učešća ekipe Alba Julije, Kudjira i Gyule.

Rezultati koji su postignuti su sledeći:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Domaćin je dodelio tri pehara i po set od pet medalja za sve učesnike pobedničkih ekipa koje su osvojile prva tri mesta.

Prvo mesto je pripalo zasluženo ekipi „Sloga“ Plandište koje je igralo u sastavu mk Petrović Dušan, mk Janićijevski Radovan, mk Basaraba Nikola i mk Jovanović Duško. Čestitamo im na osvojenom prvom mestu i sjajnoj igri.

Vršački sastav je igrao u izmenjenom sastavu u odnosu na turnir u Padini a za vrščane je nastupao i mk Goran Vebel koji će pojačati ekipu „Bora Kostić“ iz Vršca pred nastavak Banatske lige jug za 2019. godinu.

Sastav je bio mk Petrović Lazar, mk Saša Grujić, mk Uzelac Čeda i mk Vebel Goran a na posledenje sedmo kolo stigao je i fm Đonin Boško i u tom kolu vršačka ekipa ohrabrena dolaskom svoje prve table nanela je jedini poraz pobedničkoj ekipi iz PLandišta i tako se domogla drugog mesta.

Treće mesto je pripalo ekpi iz Banatskog Karlovca koja je igrala u sastavu mk Cicović Mileta, mk Pović Milan, mk Lisičić Nenad i mk Vladimir Nešić.  I oni su pobedom u poslednjem kolu baš kao i vrščani popravili plasman i ušli u nagrađene prve tri ekipe a istisnuli su  do pre sedmog kola drugoplasiranu ekipu gostujuće Alba Julije kojoj je tako izmakla nagrada.

I nakon ovog turnira usledilo je druženje uz fini Gulaš i ovaj turnir će takođe ostati u lepim uspomenama svim koji su učestvovali ili ga posetili. Svaka čast domaćinima na organizaciji.

U prilogu je i fotografija drugoplasirane ekipe šahovskog kluba „Bora Kostić“ Vršac sa završne svečanosti i dodele nagrada.

Sa leva na desno: mk Uzelac Čedomir predsednik kluba i kapiten ekipe na ovom takmičenju, mk Petrović Laza, mk Saša Grujić, fm Đonin Boško i mk Goran Vebel.