Bokijev III brzopotezni turnir_decembar

27.12.2015. je u prostorijama kluba Bora Kostić Vršac održana godišnja skupština.

Skupštini je prisustvovao veliki broj šahista i ljubitelja šaha iz Vršca i okoline, članova kluba Bora Kostić ali i drugih lubova kao što su „Unirea“ Ritiševo, „Sloga“ PLandište, Banatski Krlovac i drugi.

Prisutne je pozdravio i ukratko izneo rad i događanja u klubu tokom prethodne godine predsednik kluba Stevica Nazarčić.

Podsetio je na takmičarske rezultate od prethodne godine gde je klub osvojio prvo mesto u Banatskoj ligi jug, pobedio u play off takmičenju i plasirao se u Drugu ligu Srbije grupa Vojvodina.

Sekretar Boško Đonin izložio je finansijski izveštaj sa podacima da je klub pozitivno poslovao i uklopio se u sredstva odobrena od opštine Vršac i tim sredstvima pored takmičarskih aktivnosti uspeo da u porstoijama kluba izvrši neke od radova na uređenju prostora i tekuđem održavanju. Naveo je da je pred nama meč za prvaka Radakove male i prvenstvo kluba za 2016. godinu koje će početi februara 2016.

Po zavešetku skupštine otvoren je III Bokijev novogodišnji brzopotezni turnir sa velikim brojem učesnika i zanimljivim borbama koje je posebno učinio zanimljivim sam Boban Bogosavljević, velemajstor koji je prema očekivanju pobedio ali ovog puta sa maksimalnim učinkom – pobedio je sve svoje partije.

Uručeno je osam novčanih nagrada, uključujući i onu za najbolje plasiranog omladinca koju je osvojio Ilija Milić, a prvoplasirani je osvojio pehar i medalju dok su drugo plasirani i trećeplasirani donili medalje (srebrnu i bronzanu).

Turnir je besprekorno sudio Petar Stajić.

Plasman je bio sledeći:

3 Bokijev brzopotezni turnir_Crosstable_Tiebreaks

20151227_161509
Sa leva na desno: Romanović Trajan (drugo mesto), Bogosavljević Boban (prvo mesto) i Pović Milan (treće mesto)

Nakon ovog lepog turnira koji je dosta dugo trajao, istinski zaljubljenici uvek gladni šaha odigrali su još jedan zabavan turnir, doduše sa tempom 3min po igraču a odigran je dvokružno. Na ovom egzibicionom turniru velemajstor Bogosavljević igrao je na dva minuta po partiji dajući „foru“ svojim protivnicima koji su imali  tri minuta po partiji na časovniku.    Na ovom egzibicionom turniru  postignuti su sledeći rezultati:

chess-tabela 2