2015_Memorijal Jovana Uzelca

U nedelju 29.11.2015. god. u Ritiševu je odigran  tradicionalni memorijalni brzopotezni turnir  u znak sećanja na magistra Jovana Uzelca, šahistu i izuzetnu ličnost iz Vršca.

Da podsetimo, magistar Jovan Uzelac bio je kustos vršačkog gradskog muzeja, ali i  šahista i dugogodišnji član takmičarskih ekipa klubova sa ovih prostora. Nastupao je za ekipe šah klubova „Bora Kostić“ Vršac, „Pavliš“ Pavliš, „Željezničar“ Vršac    i   „Unirea“ Ritiševo.

U znak sećanja na izuzetnog čoveka i prijatelja, magistra arheoloških nauka i šahovskog prvokategornika  Jovana Uzelca,  koji je ostavio dubok trag kako među kolegama iz arheološke struke tako i među nama, šahistima, tradicionalno se održava brzopotezni turnir, koji je do sada održan samo jednom u Vršcu a sve ostale godine igrao se u Ritiševu kao i ove godine. Dogovoreno je da sledeće godine domaćin održavanja turnira bude  šah klub „Bora Kostić“ Vršac.

Domaćini – šah klub „Unirea“ Ritiševo pobrinuli su se kao i uvek da nam turnir ostane u prijatnom sećanju i protekne u prijatnoj atmosferi.

Na tuniru kao takmičari  ali i kao organizatori uzeli su učešća deca Jovana Uzelca, takođe izuzetni ljudi i šahisti,  mk Iva Uzelac  i Čedomir Uzelac.

Turnir je okupio 18 igrača, sastav je bio za respekt sa jednim velemajstorom, dva fide majstora, 13 majstorskih kandidata i dva prvokategornika. Nagradni fond je formiran od upisnina a pojačao ga je i šah klub „Unirea“ Ritiševo svojim prilogom.

Turnir je protekao u izuzetno zanimljivim i fer borbama, sa obiljem zanimljivih partija a na kraju su takmičari postigli sledeće rezultate (konačna tabela):

Memorijal Jovana Uzelca    29 11 2015

Nadmoćno je prema očekivanju pobedio velemajstor Boban Bogosavljević sa maskimalnim brojem osvojenih poena.

Prvih sedam takmičara podelili su nagrade iz nagradnog fonda.

25-memorijal-jovana-uzelca-sah

Gornji red sa leva na desno: Cicović, Kotrla S., Živku, Ardeljan, Ćirjanić, Milošev, Grujić S., Đonin, Kotrla N., Dražić, Rankov, Uzelac I., Pović                                                        U donjem redu sa leva na desno: Uzelac Č., Bogosavljević B., Vojna, Jovanović S., Milić