2017._30 godina SK Unirea Ritisevo

U nedelju su se u prostorijama šah kluba „Bora Kostić“ u Vršcu okupili igrači slavljeničkog kluba „Unirea“ Ritiševo, njihovi gosti iz Alba Julije (ROM)  i Đule (HUN), i igrači šah klubova okruženja – „Bore Kostića“ iz Vršca,  „Sloge“ iz Plandišta,  šah kluba Izbište i „Vulturul“ iz Grebenca.

Gosti iz Alba Julije na žalost nisu mogli da ostanu i učestvuju na turniru i posle kraćeg druženja i fotografisanja oni su napustili prostorije šah kluba „Bora Kostić“ Vršac i otputovali, jer su pojedini igrači ove ekipe koja je prethodnog dana ubedljivo pobedila na ekipnom delu takmičenja imali pojedinačne takmičarske obaveze na turnirima u Rumunijii.

DSCN0360

Zatim je odigran brzopotezni turnir na kom su učestvovali igrači „Unirea“ Ritiševo, gosti iz Mađarske Đule, iz „Bore Kostića“ iz Vršca, zatim iz „Sloge“ Plandište, „Vulturul“ Grebenac i šah kluba Izbište.

Ukupno je nastupilo 22 igrača, jedan fm i osamnaest mk uz nekoliko jakih igrača I kategorije.

Prvo mesto pripalo je prema očekivanju nadmoćno sa tri poena prednosti i osvojenih 19,5 poena fm Bošku Đoninu iz šah kluba „Bora Kostić“ Vršac.

Na deobi 2-4. mesta našli su se mk Petrović Dušan („Sloga“ Plandište), mk Petrović Laza („Bora Kostić“ Vršac) i mk Grujić Saša („Vulturul“ Grebenac) sa osvojenih po 16,5 poena.

Na petom mestu našao se mk Pera Rankov kao najbolje plasirani igrač slavljenika – šah kluba „Unirea“ Ritiševo.

Najbolje plasirani gost iz Đule  mk Banyai  je podelio 6-7 mesto sa mk Janićijevski Radovanom („Sloga“ Plandište).

Na deobi 8-9. mesta našli su se izvanredni omladinac šah kluba „Bora Kostić“ iz Vršca Milić Ilija, majstorski kandidat i predsednik šah kluba „Unirea“ Ritiševo Vojna Pau, majstorski kandidat.

Predsednik šah kluba „Unirea“ Ritiševo obezbedio je okrepljenje u hrani i piću za pauzu sredinom turnira a turnir je protekao u dobrom raspoloženju i i druženju posebno sa gostima iz Đule, izuzetno srdačnim i prijatnim ljudima, sa kojima je razmenjeno mnogo kontakta.

Tabela turnira  je data u prilogu.

30 god Unirea Ritisevo_cuger u Vrscu_06 08 2017