Bokijev IV brzopotezni turnir

U prostorijama šahovskog kluba „Bora Kostić“ Vršac odigran je 4. tradicionalni brzopotezni turnir koji vršački šahovski klub organizuje u čast velemajstora Bobana Bogosavljevića svake godine.

Učešće je uzelo 27 takmičara iz okruženja i turnir je bio vrlo jak jer je na njemu učestvovao i sam velemajstor Boban Bogosavljević, majstor FIDE Boško Đonin i čak 20 jakih majstorskih kandidata i nekoliko I kategornika.

Nagradni fond je obuhvatao pehar i zlatnu medalju za prvo mesto, srebrnu medalju za drugo i bronzanu medalju za treće mesto, a prvih osam takmičara po plasmanu su dobili i novčane nagrade. Ukupan nagradni fond je bio 10.000 dinara formiran polovina od sredstava kluba „Bora Kostić“ Vršac a polovina od upisnine igrača.

Igralo se jednokružno po berger sistemu (svako sa svakim) – jednokružno.

Nakon zanimljivih borbi plasman je bio sledeći:

4-bokijev-novogodisnji-brzopotezni-turnir-2017_kon-plasman

Prema očekivanju pobednik je bio velemajstor Boban Bogosavljević.  Sa turnira su istupili majstorski kandidati Cicović Mileta, Bogdan Milošev i Laza Petrović i tako donekle poremetili tok turnira ali to ipak nije imalo značajnijeg uticaja na konačan plasman takmičara.

U prilogu je nekoliko fotografija sa turnira koje je načinio Saša Talpeš na čemu mu se ovom prilikom zahvaljujemo.

dscn0012
Pogled na salu za igru tokom kola. Partije su u toku. Do posmatrala sa leve strane u kariranom je Janićijevski Radovan mk (Plandište)  koji igra sa Đurić Đuricom mk (Izbište)   desno pored njih su  Milunić Radivoj mk (Plandište) u belom dukseru sa kapuljačom i sa prugama koji igra protiv Pović Milana mk (B.Karlovac) u crnom. Ispod slike velemajstora Bore Kostića sa leve strane je Radosavljev Slavko Ikat. (Vršac) koji nam je okrenut licem koji igra protiv Vojne Pau mk (Ritiševo) koji nam je okrenut leđima.
dscn0013
Pogled na salu za igru tokom kola. Partije su u toku.
dscn0019
Do posmatrača sa leve strane Petrović Dušan mk (Plandište) igra protiv Grujić Saše mk (Vršac) a iza njih sa leve strane Milošev Bogdan mk (seda kosa, istupio pre polovine odigranih svojih partija i njegovi su rezultati brisani iz tabele) igra protiv Rankov Pere mk (sa desne strane u sivoj trenerci)
dscn0021
Skroz u pozadini: sa leve strane u sivom sa naočarima Petar Stajić mk (Vršac) igra protiv Romanović Trajana mk (Alibunar) sa desne strane. Par koji igra u sredini su Ovčarov Dragutin mk (Izbište) sa leve strane u kariranoj košulji  protiv velemajstora Bobana Bogosavljevića (Vršac) sa desne strane  sa crnom torbicom na stolu, a najbliže do nas sa leve strane je Čeda Uzelac mk (Vršac) u ljubičastom dukseru sa kapuljačom a igra sa Boškom Đoninom fm (Vršac) sa desne strane u sivom džemperu
dscn0022
Pogled na salu za igru.
dscn0023
Stajić Petar mk (Vršac) sa leve strane igra sa Romanović Trajanom mk (Alibunar) sa desne strane.
dscn0024
Sa leve strane Mitrovanov Đorđe mk (Vršac) koji igra sa Pupavac Miletom I kat. (Vršac) sa desne strane u crvenom.
DSCN0032.JPG
Parovanje i izračunavanje dopunskih kriterijuma izvršeno je kompjuterski.
DSCN0035.JPG
Do posmatrača sa leve strane Milić Ilija Ikat. (u sivom dukseru sa kapuljačom) igra protiv Mitrovanov Đorđa mk (u teksas košulji) a iza njih su do demonstracionih tabli sa leve strane Darko Ružičić II kat.  sa leve strane i Basaraba Nikola mk sa desne strane, obojica u crnom odelu
DSCN0036.JPG
Pogled na jednu od dve sale za igru:  levo Milunić Radivoj mk (dukser sa kapuljačom i teget prugama) igra protiv Đurić Đurice mk do njih Rankov Pera mk (u sivoj trenerci) igra protiv Mitrovanov Đorđa  mk (u teksas košulji) a u zadnjem redu leđima je okrenut Mrđa Uroš II kat. koji igra slobodnu partiju sa Zorić Savom mk (u crvenom).
DSCN0037.jpg
Do posmatrača Ardelean Jon mk sa leve strane igra protiv Laze Petrovića mk sa desne strane u zelenom prsluku. Laza Petrović je napustio turnir pre nego je odigrao polovinu svojih partija i njegovi su rezultati brisani iz tabele u skladu sa pravilima FIDE. U pozadini su Vojna Pau mk sa leve strane koji igra protiv Čede Uzelca mk sa desne strane.
DSCN0039.jpg
Romanović Trajan mk sa leve strane igra protiv Milošev Bogdana sa desne strane. Milošev je kasnije napustio turnir i njegovi su rezultati brisani iz tabele ui skladu sa pravilima FIDE.
DSCN0040.jpg
Do posmatrača sa leve strane Petar Stajić mk a sa desne Cicović Mileta mk (kasnije istupio i njegovi su rezultati brisani iiz tabele). U pozadini sa leve strane veteran Zoran Popov mk igra protiv Pović Milana mk
DSCN0042.JPG
U zelenoj kariranoj košulji sa leve strane Ovčarov Dragutin mk igra protiv Đonin Boška fm sa desne strane u sivom.
Omladinac Milic Ilija sa uzorom vm Bogosavljevicem.jpg
Omladinac Milić Ilija, Ikat. igra sa velemajstorom Bogosavljevićem
Pobednici 4.Bokijevog cugera jan 2017.JPG
Pobednici turnira sa  osvojenim trofejima: sa leva na desno Đonin Boško fm (treće mesto),  Bogosavljević Boban vm (prvo mesto),   Pović Milan mk (drugo mesto)
dscn0025
U braon džemperu jedan od najstarijih aktivnih vojvođanskih šahista: Zoran Popov mk iz Uljme, prvotimac šah kluba „Bora Kostić“ Vršac. Igra sa Ardelean Jonom, mk iz Alibunara
dscn0026
Omladinac Miliž Ilija Ikat. (sa leve strane) igra protiv Petrović Laze mk (sa desne strane ) koji je istupio sa turnira u ranoj fazi, posle nekoliko kola. U pozadini su Marinkov Nikola mk (sa leve strane) koji igra protiv Cicović Milete mk (sa desne strane) koji je takođe istupio pre polovine turnira i njegovi su rezultati takođe brisani u skladu sa pravilima FIDE.
dscn0027
Milunić Radivoj mk (sa leve strane) igra protiv Pović Milana mk ( sa desne strane)
dscn0028
Milojčić Željko Ikat. (sa leve strane)  igra protiv Darka Ružičića, II kat. (sa desne strane)
dscn0029
Jedna od partija koje su odlučivale vrh tabele:  sedi kod prozora Petrović Dušan mk (Plandište), igra sa Sašom Grujićem mk (Vršac) u beloj trenerci.