I memorijalni šahovski turnir u pomen mk Jeleni Stojanović

Danas 05.10.2019. je u Vršcu u svečanoj sali Osnovne škole „Vuk Karadžić“ održan pomen i odigran memorijalni turnir u znak sećanja na ovu divnu osobu i sjajnu šahistkinju koja nas je na žalost prerano napustila.

Prvo je na gradskom pravoslavnom groblju grupa šahista posetila njen grob i prigodnim govorima mk Zorana Ratića i fm Milorada Kapelana se podsetila ove drage devojke koja je plenila svojom dobrotom, iskrenošću, neposrednošću i empatijom za sve oko sebe.

Jelenina najuža porodica je uz pomoć prijatelja organizovala ovaj pomen i turnir na kome su se okupili neki od Jeleninih prijatelja pre svega iz šahovskog sveta u kom je ostavila značajan trag a zatim i neki od njenih prijatelja kojih je Jelena zaista imala puno.

Turnir su otvorila njena braća koji su izuzetno lepo i moćnim glasovima „a capella“ bez muzičke pratnje otpevali rusku pesmu podmoskovske večeri, na ovo izvođenje niko nije mogao da ostane ravnodušan.

Turnir je sudio IA Zoran Stanimirović, predsednik ŠSV i to je uradio na izuzetno kvalitetan način bez i jedne sporne situacije ili nesuglasice između igrača.

Takmičari su podeljeni na tri turnira i tri takmičarske liste – Open grupa, ženska grupa i grupa za omladinu uzrasta do četvrtog razreda osnovnih škola.

Odziv je bio sjajan a posebno treba da smo zadovoljni što je na ovom turniru uzelo učešća toliko mladih ljudi. Vodile su se zanimljive borbe u svim kategorijama.

Rezultati najmlađih kategorija su:

Rezultati grupe u kojoj su šahovsku snagu odmerile dame:

Rezultati grupe u kojoj su se takmičili seniori – Open grupa:

Po završetku turnira nagrade – pehare i medalje – najuspešnijima je uručio fm Milorad Kapelan, nekadašnji direktor škole „Vuk Karadžić“ u Vršcu.

Namera porodice Stojanović je da se ovaj memorijalni pomen turnir održava svake godine – da bude tradicionalan.