Šahovska škola pri klubu Bora Kostić

Obaveštavamo šahovsku javnost, roditelje  i polaznike kao i sve zainteresovane  da  radi šahovska škola pri šahovskom klubu „Bora Kostić“ Vršac, u saradnji sa velemajstorom Bobanom Bogosavljevićem.

Polaznici šahovske škole i njihovi roditelji mogu  da se redovno i detaljno informišu o novostima i aktivnostima šahovske škole na ovoj stranici sajta šah kluba „Bora Kostić“ Vršac.

Mlade šahiste  trenira  Boško Đonin šahovski majstor FIDE uz stručne konsultacije sa velemajstorom Bobanom Bogosavljevićem i diplomiranim šahovskim trenerom majstorskim kandidatom Zoranom Popovom. Takođe značajan doprinos kvalitetnoj nastavi daju Staka Ivković šahovski majstor FIDE i  majstorski kandidat Čeda Uzelac kao saradnik.

Škola trenutno  ima dve grupe – početnu i napredniju grupu.  U kojoj će grupi trenutno biti koje dete zavisi od njegovog  početnog  šahovskog znanja, napredovanja  i godina. Prelazak iz grupe u grupu je uvek moguć u zavisnosti kojom brzinom polaznik napreduje.

Cena mesečne upisnine u školu – članarine se plaća  1000 dinara bez obzira u kojoj je grupi polaznik, a svi oni koji upišu našu šahovski školu prvog meseca ne plaćaju dok se ne upoznaju sa načinom rada škole i odluče se da li žele da u njoj ostanu i nastave da izučavaju šahovsku igru.

Cena  je  ista  za jedno ili dvoje dece iz iste porodice (ne plaćaju roditelji posebno za svako dete već 1000 dinara za jednu porodicu) jer je klub svestan vremena u kom se nalazimo.

Plaćanje se vrši trerneru svake prve subote u mesecu ili najkasnije do 15. u mesecu na koji se članarina škole odnosi. Polaznici će imati članske karte u kojima će im trener overavati plaćenu članarinu za tekući mesec potpisom i pečatom.

Termini održavanja ove šahovske škole su  subota popodne:

  • od 15.00 do 16.00 h  (početna  grupa)
  • od 17.00 do 18.00h   (napredna grupa)                                                                                                   u prostorijama kluba na adresi Žarka Zrenjanina 19 u Vršcu.

Rad šahovske škole kluba „Bora Kostić“ Vršac izvodi se u saradnji sa velemajstorom Bobanom Bogosavljevićem a rad će  dodatno nadzirati upravni  odbor kluba (Stevica Nazarčić, predsednik kluba,   majstorski kandidat Mitrovanov Đorđe kapiten ekipa kluba, majstorski kandidat Karasi Svetislav, član uprave kluba i fide majstor Staka Ivković, član uprave kluba)  kao i imenovani koordinator svih trenerskih stručnih aktivnosti u klubu, majstorski kandidat Zoran Popov, koji  raspolaže odgovarajućom stručnom spremom odnosno diplomom „Trenera za sportsku granu šah“ stečenu još davne 1982. godine. što je u skladu sa važećim odredbama Zakona o sportu RS.

diploma-sah-trener-zoran-popov