Arhiva objava šahovske škole šah kluba“Bora Kostić“ Vršac

AVGUST 2019

Šahovska škola vršačkog šahovskog kluba „Bora Kostić“ rado se odazvala ljubaznom pozivu mladih šahista šah kluba „Bela Crkva“ i njihovom treneru mk Stevanu Grozdiću i gostovala je 12.08.2019. u Beloj Crkvi na prvom susretu ovih šahovskih škola.

Druženje je održano u prostorijama šahovskog kluba „Bela Crkva“ a u ovom lepom i prijatnom druženju pobednik odigranih mečeva nije bio bitan jer su svi bili pobednici i uživali u druženju i šahovskim aktivnostima. Može se reći da su pobedili mladost, drugarstvo i šah.

Mlade šahiste Vršca vodili su predsednik šah kluba „Bora Kostić Vršac“ mk Čeda Uzelac, i njihovi treneri fmž Staka Ivković i fm Boško Đonin.

Vršački šahisti su se zahvalili ljubaznim domaćinima na gostoprimstvu i pozvali ih na uzvratnu posetu koja će se verovatno desiti u jesen.

U pilogu je nekoliko fotografija sa ovog lepog druženja koje će učesnicima ostati draga uspomena, a ovi susreti će se nastaviti na obostrano zadovoljstvo.

20190812_212405.jpg

Za ekipu šahovske škole „Bora Kostić“ iz Vršca nastupili su sa velikim uspehom  Milica Jovanović, Milan Daljević, Andrija i Mateja Radisavljević, Viktor Rabijac, Stefan Vladislav, Mihajlo Petrović,  Aleksa Vladislav, Predrag Popović, Aleksandar i Marko Dragojević i Mihajlo Ribarov.

 

20190629_104322

20190629_104338

JUN 2018.

Šahovska škola pri šahovskom klubu Bora Kostić Vršac je na završnom okupljanju  u subotu 30.06.2018. završila lepu i uspešnu sezonu 2017/2018.

Mladi šahisti i njihov trener fm Đonin Boško okupili su se poslednji put u ovoj sezoni i završnim turnirom na najlepši način obeležili završetak jedne uspešne sezone u kojoj su imali zaista puno lepih uspeha.

Ovaj veseli turnir gde su u prvom planu bili druženje, dobro raspoloženje i ljubav prema šahu završen je sledećim rezultatom:

  1. Vladislav Aleksa  9 poena, trofejna statua i zlazna medalja
  2. Vladislav Stefan  8 poena, srebrna medalja
  3. Ferjančić Mario  6,5 poena, bronzana medalja
  4.  Daljević Milan  6 poena
  5.  Bućinac Luka  5,5 poena                                                                                                      6.-7. Agatonović Dušan i  Mitrović Vojin  po 3,5 poena                                                      8. Rabijac Viktor 1 poen                                                                                                                  Na završnom turniru učestvovali su još i Dragana Belić i Marko Dragojević, ali van konkurencije jer su kao učenici koji završavaju osmi razred osnovne škole puno stariji od ostalih učesnika, tako da su im rezultati brisani iz tabele.

Na turniru od redovnih polaznika šahovske škole nisu učestvovali Aleksandar Dragojević kome je bio rođendan kao i Luka Tomašević i Jovana Petrović koji su bili na letovanju van zemlje i zato nisu mogli da dođu.

Nakon turnira podeljena su odličja i diplome kao i zahvalnice najuspešnijim polaznicima šahovske škole u ovoj sezoni koji su svojim rezultatima pokazali da se u ovoj šahovskoj školi kvalitetno radi i da se ovde okupljaju izuzetno talentovani mladi šahisti koji su pored toga i izvanredni drugari.

Želimo mladim šahistima polaznicima šahovske škole „Bora Kostić“ Vršac da uživaju u danima raspusta i da se odmore i od škole i od šaha a ako požele da ga igraju i da provedu neko vreme u čarobnom svetu šahovskih figura klub i njihov trener su im na raspolaganju a dobili su i prikladan šahovski materijal koji je istovremeno izložen u posebnom tabu (stranici) ovog sajta.

Dogovor je da se šahovska škola ponovo okupi i otpočne sa radom u novoj sezoni 2018/2019.  na jesen kada škole počnu sa radom i deca se prilagode novim uslovima i okruženju novog razreda. Datum za kada je okvirno zakazano ponovno okupljanje je petak 21.09.2018. u 18 časova u prostorijama šahovskog kluba „Bora Kostić“ Vršac.

Dobrodošli su kako „stari“ članovi tako i novi polaznici šahovske škole.

Trener šahovske škole pri šahovskom klubu „Bora Kostić“ Vršac, šahovski majstor FIDE  Boško Đonin.

05.07.2018.