MIlošev Bogdan, mk

Milosev Bogdan

Opšti podaci:
Rođen 1945.
Titulu majstorskog kandidata osvojio pre više od četrdeset godina.
Dugogodišnji sekretar pošte u Vršcu. U penziji je. Živi u Vršcu.
Igra za šah klub „Bora Kostić Vršac“.
Biografija:
U mladosti je bio vrlo uspešan u raznim sportskim i drugim oblastima bavljenja: bio je odličan rukometaš, bavio se kraće vreme i košarkom. Naravno, bio je vrlo uspešan i aktivan u šahu, kome se kasnije više posvetio kada je prestao da se bavi ostalim navedenimi aktivnostima.
Počeo da igra šah u šahovskom klubu Vršac u kome je proveo i najveći broj godina. Član je šah kluba „Bora Kostić Vršac“ ukupno preko dvadeset godina. Igrao je i za druge klubove, kao na primer šah klub „Proleter“ u Zrenjaninu u kom je boravio tokom školovanja, zatim šah klub „Pavliš“, šah klub „Čokot“ Gudurica. Nekoliko godina unazad član je šah kluba „Bora Kostić Vršac“.
mk Bogdan Milošev je izuzetno dugo prisutan u šahu Vojvodine i Vršca. Veliki je broj takmičara koji ga poznaju, koji su igrali sa njim i protiv njega, koji ga poštuju zbog njegovog odnosa prema šahu, fer odnosa prema protivnicima.
Njegova najdraža oblast ili disciplina u šahu je ipak brzopotezni šah u kom je izuzetno opasan protivnik i godinama pokazuje izuzetne rezultate.
Već nekoliko godina je aktivan i u šahu penzionera odnosno veterana gde takođe beleži lepe rezultate i uspehe.
Odlikuje ga napadački stil pun taktičkih udara, žrtava i beskompromisnih akcija kako bi se ugrozio protivnički kralj. Ponekad pozicije koje se uspešno mogu održati upornom odbranom izgubi usled nedostatka strpljenja i jer je odbrana u potpunoj suprotnosti sa njegovom prirodom.
Tokom proteklih godina vršio je i funkcije u upravi šah kluba „Bora Kostić Vršac“ gde je bio veoma odgovoran i dragocen.
Ima zvanje opštinskog šahovskog sudije.
Rezultati:

U seniorskoj konkurenciji:

• Učestvovao je često na prvenstvima Vršca i kluba „Bora Kostić Vršac“ a najuspešniji je bio 1969. kada je bio drugi, 1970. kada je podelio 3-5. mesto  i  1995. kada je bio četvrti.
• Godinama se takmičio za razne takmičarske ekipe iz okruženja i uvek imao zapažene rezultate na svojoj tabli. Na primer, 1995. je na šestoj tabli imao 3,5 iz 6 partija, 1997. je na sedmoj tabli imao 4,5 iz 8.
• Nije bio prvak šah kluba „Bora Kostić Vršac“ i Vršca, niti radnički prvak grada. Međutim , imao je zapažene rezultate na turnirima po ubrzanom tempu, vikend turnirima i brzopoteznim turnirima i prvenstvima Vršca i grada.

Postavi komentar