2015. Plandište

U Plandištu je odigran tradicionalni brzopotezni turnir povodom mesne i hramovne slave „Sveti Rafailo Banatski“ u organizciji Opštine Plandište, Crkvene opštine Plandište, Kulturno obrazovnog centra „Vuk Karadžić“ Plandište i Mesne zajednice PLandište.

Turnir je bio lepo organizovan i takmičari i posetioci turnira su se osećali prijatno uz ljubazne domaćine koji su obezbedili posluženje u prostoru za igru.

Turnir je tehnički organizovao šah klub „Sloga“ iz Plandišta, posebno Petrović K.Dušan čije lično zalaganje i zalaganje njegove supruge su učinile ovaj turnir prijatnijim svim učesnicima i posetiocima.

Učestvovalo je 24 takmičara, od čega tri FM, deset  MK   i ostalih takmičara kategorija od I do III.

Posle zanimljivih borbi sa dva poena prednosti u odnosu na drugoplasiranog , odbranio je prvo mesto od prethodne godine FM Boško Đonin, drugoplasirani je bio organizator turnira MK Dušan K. Petrović koji je istovremeno i najbolje plasirani domaći učesnik a treće mesto pripalo je MK Vinćilov Dušanu iz Sečnja.

Organizator je dodelio diplome i lepe pehare u trajno vlasištvo za prva tri mesta.

Domaćin je obezbedio sedam novčanih nagrada za prvih sedam mesta po plasmanu pa su pored navedene prve trojice nagrađeni još  FM Kapelan Milorad, MK MIlošev Bogdan, MK Jovanović Duško i MK Grujić Slavoljub. Domaćin je takođe obezbedio novčane nagrade (ovih nagrada je dodeljeno tri) za najbolje plasirane domaće učesnike koji nisu ušli u prvih sedam nagrađenih po plasmanu –   Veličkovski Radovana, MK  Janićijevski Radovana i  Ikat. Medić Nebojšu,  i nagradu za najmlađeg učesnika turnira I kat.  Milić Iliju koji je u konkurenciji jakih seniora igrao hrabro, a treba pohvaliti i drugog omladinca koji je učestvovao na turniru, Ikat. Pasula Emanuela.

Tabela sa konačnim plasmanom:

Brzopotezni Plandiste 29 08 2015 Brzopotezni Plandiste 29 08 2015_b