1_Rezultati Vidovdanskog kupa ŠSV 2005. i 2006. u Novom Sadu

Pod ubrzanim tempom podrazumevaju se partije od najmanje 15 mn. po igraču do najviše 1h po igraču za razmišljanje tokom cele partije, bez obzira na odigrani broj poteza i bez dodavanja vremena i vremenskih kontrola.

U tabeli sa rezultatima u svakoj rubrici su četiri broja od kojih je:

  •  gornja leva je redni broj  po kom je svrstana u tabelu ekipa sa kojom je igrano u tom kolu,
  • donja leva broj meč bodova ekipe u kumulativu (zbiru) koji su osvojeni završno sa ovim kolom,
  • gornja desna broj poena ekipe u meču ovog kola na četiri table jednokružno (maksimalno četiri poena),  i
  • donja desna je zbir osvojenih poena ekipe u kumulativu (zbiru) koji su osvojeni završno sa ovim kolom (poen razlika koja odlučuje kao dodatni kriterijum pri istom broju meč bodova koji su prvi kriterijum za plasman).

Kao primer objasnićemo peto kolo ekipe „Bora Kostić“ Vršac.   Vidimo da u toj rubrici petog kola (ispod broja 5 u zaglavlju tabele) ove ekipe piše:

  • gore levo je broj  4 što znači da je drugoplasirana ekipa „Bore Kostića“ Vršac (u tabeli pod brojem 2) igrala sa četvrtoplasiranom ekipom iz tabele (pod brojem 4 u tabeli je ekipa Jugović 1- Kać ).
  • Dole levo je broj 8 a u prethodnom četvrtom kolu tu je bio broj 6 kod ekipe „Bora Kostić“ Vršac, što znači da je u petom kolu dobila meč i dva meč boda koji se dodaju na 6 iz prethodnog kola i dobija se 8
  • gore desno je broj 4 što znači da je rezultat bio 4:0 za „Boru Kostića“ Vršac
  • dole desno je 16,5 a u prethodnoj rubrici četvrtog kola pisalo je 12,5 tako da kad je na tih 12,5 dodato 4 osvojeno u ovom meču dobija se 16,5 meč poena u zbiru – kumulativu za ekipu „Bora Kostić“ Vršac.

Ako se pažljivo pogleda napredovanje bodova ekipe „Bore Kostić“ Vršac prikazano u donjem levom uglu svake rubrike svakog kola, vidi se da je „Bora Kostić“ Vršac dobio sve mečeve osim onog sa prvoplasiranim NŠK-om Novi Sad od koga je Vršac  izgubio minimalnim rezultatom 2,5:1,5.  NŠK je zasluženo bio prvi jer je dobio sve mečeve  a samo u zadnjem kolu odigrao nerešeno praktičnmo bez igre jer mu je toliko trebalo da osigura prvo mesto i pehar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Godinu dana kasnije Vršac se revanširao NŠK-u i osvojio prvo mesto i pehar.

Naravno, nema nikakve sumnje da je NŠK najtrofejniji klub Vojvodine svih vremena.