01_Mesečni cugeri_ 2017.

  1.   U ponedeljak 23.01.2017. je odigran prvi ovogodišnji mesečni brzopotezni turnir za mesec januar 2017. godine šah kluba „Bora Kostić“ Vršac.

Turnir je okupio 10 kvalitetnih igrača – jednog majstora FIDE,   šest majstorskih kandidata, dva prvokategornika i jednog drugokategornika.  Igralo se  po tempu od pet minuta po igaču  po sistemu Bergera – svako sa svakim po jednu partiju.

Plasman je bio sledeći:

januar_23-01-2017

Dogovoreno je da mesečni turnir za svaki mesec  održava svakog prvog ponedeljka u mesecu, dok  će se svakog ponedeljka u mesecu osim tog igrati brzopotezni turniri ali oni neće biti mesečni.

Na kraju godine će se igrati godišnji cuger na kom će imati pravo učestvovanja 12 pobednika mesečnih turnira  (ili sledeći po plasmanu ako su bolje plasirani već ostvarili pravo na nekom od prethodnih turnira). Pored njih pravo igranja na godišnjem turniru će imati još trojica igrača po rejtingu i jedno mesto po specijalnom pozivu koje će se uvek prvo ponuditi velemajstoru Bobanu Bogosavljeviću. Konačan broj učesnika godišnjeg brzopoteznog turnira će tako biti 16 i igraće se odmah nakon nove godine.

Za godišnji cuger kvalifikovao se fm Đonin (januar).

Svi ovi pojedinačni brzopotezni turniri će se rejtingovati.

Planira se da se petkom igra takođe brzopotezni šah ali tada će igrati ekipe od po dva člana koje će igrači sami slobodno da formiraju i onda će  te ekipe igrati međusobne turnire.

       2.   U ponedeljak 13.02.2017. je odigran drugi ovogodišnji mesečni brzopotezni            turnir za mesec februar 2017. godine šah kluba „Bora Kostić“ Vršac.

Turnir je okupio 10 kvalitetnih igrača – jednog majstora FIDE,   osam  majstorskih kandidata  i jednog prvokategornika.  Igralo se  dvokružno po tempu od pet minuta po igaču  po sistemu Bergera – svako sa svakim po dve partije.

Plasman je bio sledeći:

mesecni-cuger_februar_13-02-2017

Pošto je u toku seniorsko prvenstvo šah kluba Bora Kostić Vršac i Grada Vršca, ovo je jedini predviđeni brzopotezni zvaničan turnir kluba u februaru kako bi se igrači fokusirali na turnir po redovnom takmičarskom tempu kakav ih uostalom očekuje sličan i u liga takmičenjima koja predstoje ove takmičarske godine.

Za godišnji cuger kvalifikovali su se fm Đonin (januar) i mk Grujić (februar).

Kao i za prethodne brzopotezne turnire, a od početka godine ih je odigrano pet od trenutka kada je uvedeno interno rejtingovanje,   nastavljeno je  izračunavanje internog rejtinga a situacija je trenutno sledeća:

februar_13-02-2017

Ubedljivo najbolji šahista Vršca velemajstor Boban Bogosavljević nije imao vremena u terminima kada su odigrana dva mesečna turnira, na njima nije učestvovao pa zbog toga prividno nema najbolji rejting na listi iako je jasno da  njemu u svakom slučaju pripada prvo mesto ove liste i najveći rejting.

      3.   U ponedeljak 06.03.2017. je odigran treći ovogodišnji mesečni brzopotezni turnir za mesec mart 2017. godine šah kluba „Bora Kostić“ Vršac.

Turnir je odigran po dvokružnom sistemu „svako sa svakim“  – po dve partije.

Posle  zanimljivih borbi rezultat je bio sledeći:

Mart_06 03 2017

Za godišnji cuger kvalifikovali su se fm Đonin (januar) i mk Grujić (februar) i mk Đorđev (mart).

Nastavljeno je izračunavanje internog rejtinga šah kluba „Bora Kostić“  za brzopotezni šah i situacija je trenutno sledeća:

Stanje internog rejtinga_06 03 2017

Najbolji vršački šahista svih vremena uz čika Boru Kostića – velemajstor Boban Bogosavljević, trenutno je  (prividno) na drugom mestu jer zbog obaveza nije učestvovao na tri mesečna brzopotezna turnira. Velemajstor Bogosavljević trenutno igra turnir u Beogadu i ima izvanredan rezultat od osvojenih 5 poena iz 6 partija.

4.   U ponedeljak 03.04.2017. je odigran četvrti ovogodišnji mesečni brzopotezni turnir za mesec april 2017. godine šah kluba „Bora Kostić“ Vršac.

Turnir je odigran po četvorokružnom sistemu „svako sa svakim“  – po četiri  partije.

Posle  zanimljivih borbi rezultat je bio sledeći:

April_03 04 2017

Za godišnji cuger kvalifikovali su se fm Đonin (januar) i mk Grujić (februar) i mk Đorđev (mart) i sada vm Bogosavljević (april).

Nastavljeno je izračunavanje internog rejtinga šah kluba „Bora Kostić“  za brzopotezni šah i situacija je trenutno sledeća:

Stanje rejtinga 04 04 2017

5.   U ponedeljak 08.05.2017. je odigran peti ovogodišnji mesečni brzopotezni turnir za mesec maj 2017. godine šah kluba „Bora Kostić“ Vršac.

Iako je majski brzopotezni turnir okupio relativno mali broj učesnika,  na brzopoteznom turniru šah kluba „Bora Kostić“ Vršac  okupilo se šest kvalitetnih brzopoteznih igrača što im i interni rejting pokazuje, i kao što se moglo i očekivati, prikazane su lepe i zanimljive partije pa su  i gledaoci mogli da uživaju. Turnir je igran dvokružno sa tempom od 5min po igraču za partiju.

Rezultat je prikazan u sledećoj tabeli:

Mesecni_maj 2017

Za godišnji cuger do sada su se kvalifikovali  fm Đonin (januar) i mk Grujić (februar) i mk Đorđev (mart) , vm Bogosavljević (april) i sada  mk Rankov (maj).

Tabela internog brzopoteznog rejtinga šah kluba „Bora Kostić“ Vršac ima sada sledeći izgled:

Stanje 08 05 2017

6.   U ponedeljak 31.07.2017. je odigran šesti ovogodišnji mesečni brzopotezni turnir za mesec jul 2017. godine šah kluba „Bora Kostić“ Vršac.

I julski  brzopotezni turnir okupio je relativno mali broj učesnika jer je period godišnjih odmora i velikih vrućina. Ipak,  na brzopoteznom turniru šah kluba „Bora Kostić“ Vršac  okupilo se šest kvalitetnih brzopoteznih igrača  i  prikazane su lepe i zanimljive partije pa su  i gledaoci mogli da uživaju. Turnir je igran jednokružno sa tempom od 5min po igraču za partiju.

Rezultat je prikazan u sledećoj tabeli:

Jul_31 07 2017

Za godišnji cuger do sada su se kvalifikovali  fm Đonin (januar) i mk Grujić (februar) i mk Đorđev (mart) , vm Bogosavljević (april) ,  mk Rankov (maj) , junski turnir nije održan  i sada mk Petrović (jul).

Tabela internog brzopoteznog rejtinga šah kluba „Bora Kostić“ Vršac ima sada sledeći izgled:

Obracun internog cuger rejtinga SK B Kostic_31 07 2017

7.   U ponedeljak 14.08.2017. je odigran sedmi ovogodišnji mesečni brzopotezni turnir za mesec avgust 2017. godine šah kluba „Bora Kostić“ Vršac.

Na turniru je uzelo učešća osam igrača od kojih jedan majstor fide i sedam majstorskih kandidata.

Turnir je odigran dvokružno po bergerovom sistemu gde igra  „svako sa svakim“ dvokružno, tempo igre je bio uobičajenih 5 minuta po igraču za partiju a rezultati koji su postignuti prikazani su sledećom tabelom:

Avgust_14 08 2017

Za godišnji cuger do sada su se kvalifikovali  fm Đonin  Boško (januar) i mk Grujić Saša (februar),  mk Đorđev Bojan (mart) , vm Bogosavljević Boban (april) ,  mk Rankov Pera (maj) , junski turnir nije održan , mk Petrović  Laza (jul)  i sada  mk Karasi Svetislav i Mitrovanov Đorđe koji su to pravo izborili deobom najvišeg mesta iza onih koji su se već plasirali u ranijm mesecima.

Turnir je rejtingovan internim rejtingom za brzopotezni šah šah kluba „Bora Kostić“ Vršac a  ažurirana tabela internog brzopoteznog rejtinga šah kluba „Bora Kostić“ Vršac ima sada sledeći izgled:

Stanje int cuger rejtinga SKBK avgust 2017

8. U petak 08.09.2017. je odigran osmi ovogodišnji mesečni brzopotezni turnir za mesec septembar  2017. godine šah kluba „Bora Kostić“ Vršac.

Na turniru je uzelo učešća sedam igrača od kojih jedan majstor fide, pet majstorskih kandidata i jedan IV kategornik.

Turnir je odigran dvokružno po bergerovom sistemu gde igra „svako sa svakim“ dvokružno, tempo igre je bio uobičajenih 5 minuta po igraču za partiju a rezultati koji su postignuti prikazani su sledećom tabelom:

Septembar_08 09 2017

Za godišnji cuger do sada su se kvalifikovali fm Đonin Boško (januar) i mk Grujić Saša (februar), mk Đorđev Bojan (mart) , vm Bogosavljević Boban (april) , mk Rankov Pera (maj) , junski turnir nije održan , mk Petrović Laza (jul),  mk Karasi Svetislav i Mitrovanov Đorđe (avgust), i sada mk Slavko Jovanović (septembar).  Podsetimo,  plasira se igrač koji osvoji najviše mesto iza onih koji su se već plasirali u ranijm mesecima.

Turnir je rejtingovan internim rejtingom za brzopotezni šah šah kluba „Bora Kostić“ Vršac a ažurirana tabela internog brzopoteznog rejtinga šah kluba „Bora Kostić“ Vršac ima sada sledeći izgled:

08 09 2017

9. U petak 02.10.2017. je odigran deveti ovogodišnji mesečni brzopotezni turnir za mesec oktobar  2017. godine šah kluba „Bora Kostić“ Vršac.

Na turniru je uzelo učešća jedanaest igrača od kojih jedan majstor fide, devet majstorskih kandidata i jedan I kategornik.

Turnir je odigran jednokružno po bergerovom sistemu gde igra „svako sa svakim“ , tempo igre je bio uobičajenih 5 minuta po igraču za partiju a rezultati koji su postignuti prikazani su sledećom tabelom:

Oktobar_02 10 2017

Za godišnji cuger do sada su se kvalifikovali fm Đonin Boško (januar) i mk Grujić Saša (februar), mk Đorđev Bojan (mart) , vm Bogosavljević Boban (april) , mk Rankov Pera (maj) , junski turnir nije održan , mk Petrović Laza (jul),  mk Karasi Svetislav i Mitrovanov Đorđe (avgust), mk Slavko Jovanović (septembar) i sada  (mk Petrović Dušan kao gost iz Plandišta se ne računa) mk Milošev Bogdan.  Podsetimo,  plasira se igrač koji osvoji najviše mesto iza onih koji su se već plasirali u ranijm mesecima.

Ažurirana (na dan 06.10.2017.) tabela internog brzopoteznog rejtinga šah kluba „Bora Kostić“ Vršac ima sada sledeći izgled:

Interna rating lista 02 10 2017